2017-es nyári Szabó Erzsó nemeztáborok

Szervusz, Szabó Erzsó vagyok. Lehet, hogy már ismerjük egymást, de engedd meg, hogy elmondjam, hogy immár több mint tíz éve foglalkozom nemezeléssel. Küldetésemnek azt tekintem, hogy alkotásaimat a népművészet sajátosságait megtartva a mai technikákkal ötvözve szélesebb körök számára is elérhetővé és viselhetővé tegyem.
Az idei nyár sem múlik el közös alkotás nélkül, két ajánlatom is van a számodra. Gyere és tapasztald meg az alkotás és a közösség varázsát!
 Nemez a mindennapokban – Divatban a nemez
II. Keszthelyi nemeztábor
 
Szeretettel meghívlak a festői Keszthelyre, ahol 3 napig különleges, vidám közösségben ismerkedhetsz meg a Szabó Erzsó selyem-nemez műhely, titkos fogásaival.
Ajánlom kezdő és gyakorlottabb kezűeknek egyaránt. E néhány napban a legkülönbözőbb textilek gyapjúval való összedolgozását próbálhatod ki az alapoktól egészen egy saját nemezelt táska készítéséig.

Időpont: 2017. június 29.- július 1. (csütörtök-szombat) naponta 10:00-18:00-igHelyszín: Goldmark Károly Művelődési Központ, Keszthely, Kossuth Lajos u. 28, 8360

Amik készülnek:

 • Selyem-nemez nyaksál/kendő
 • Két ujjas kesztyű (pihe-puha, a téli kollekciódhoz 😉
 • Boho chic- összehúzós/ pántos nemeztáska készítése (kb 25x20cm)

Csapat: 8 –10 fő (a regisztráció jelentkezési sorrendben történik és a tábor teljes idejére szól)

Részvételi díj: 23000 Ft/fő

 • a jelentkezés a részvételi díj felének utalásával (11500.-Ft) válik érvényessé
 • Anyagköltség a tábor díján felül elhasznált mennyiség szerint fizetendő (kb: 3500Ft)
 • a tábor lemondásából adódó pénzvisszafizetés a tábor előtti 10. napig lehetséges
 • Az egyéb díszítőelemeket melyek igazán különlegessé és egyedivé teszik a nemezedet, kisebb textilek, üvegkavicsok, selyemrostok, gyöngyök az oktatás díja tartalmazza

A táborban az alkotáshoz szükséges eszközök és alapanyagok (gyapjú, gyékény, habfóla, nemezelőtű, spricni, tű, cérna) biztosítva vannak.

Jelentkezésinfo@szaboerzsonemez.hu emailcímen vagy 06-30/299-4753-as telefonszámon

Divatban a nemez- Felt in fashion 
III. Telkibányai Nemeztábor

Szeretettel meghívlak 3. Telkibányai nemeztáboromba. Közel 4 napos kikapcsolódás távol a város zajától, a hétköznapoktól, csak a magad szórakoztatására. Gyere és ismerkedj meg új emberekkel vagy hozd a barátokat és alkossatok együtt. A helyszínen ezen kívül garantált a kakaskukorékolás, patakcsörgedezés, fenyőerdő látványa, finom házi szörpök illetve a nyugalom mámorító érzése.

A tábor egyik különlegessége, hogy személyesen is megtapasztalhatod a gyapjú felhasználásának, alakíthatóságának sokféleségét és saját kezeddel készített, viselhető, különleges nemeztárgyakat hozhatsz létre.

Időpont2017. július 6. csütörtök – 9. vasárnap

 • érkezés, szállás elfoglalása 5.-én szerda este 17:00-tól-20:00-ig
 • a tábor a vasárnapi ebéddel zárul

Helyszín: – Telkibánya, Téli-nyári foglalkoztató ház

 • 2-3 ágyas szobákban
 • étkezés és alkotás helyben
 • reggelente meridián torna, jóga, meditáció

Amiket készítünk:

Rózsa kendő”– hullámos szélű extra vékony nemez sál selyemrosttal és hankie selyemmel

„Az én nemezmellényem”  A tábor legizgalmasabb és legnagyobb kihívása. Méretedre igazított, mintakirakásos technikával és izgalmas díszítési eljárásokkal (selyemrosttal, textilekkel, csipkével) gazdagított, sablonra készülő lágy elegáns, extravagáns mellény tervezése és készítése. Ahhoz, hogy minden részletében olyan legyen, mint amilyennek megálmodod és örök darabja lehessen a ruhatáradnak két napot szánunk ennek a különleges nemezmellénynek.

Nemez pénztárca – Kicsi, könnyű, pont annak van benne hely, amire a mindennapokban szükséged van. Szépítsd selyemmel, selyemrosttal, mintakirakással.

Létszám:  8 fő
A regisztráció jelentkezési sorrendben történik és a tábor teljes idejére foglalható.

Részvételi díj: 53000ft/fő
–          Oktatás: 23000ft/fő
–          Szállás: 14000ft (3500ft/fő/éj)
–          Étkezés: 16000ft/fő (4 x 3étkezés 4000ft/nap)

Az ételeket a Sándor gazda udvara készíti. Az önellátó gazdaságból származó ételek vegyszermentesek idény jellegű zöldségekből és saját tartású állatok húsából, tejéből, tojásából állnak. A napi 3x étkezésen felül házi szörp, tea, kávé folyamatosan biztosítva lesznek.
Sándor Gazda Udvara  facebook oldalát itt találod: http://bit.ly/2q57Qgn

A jelentkezés a részvételi díj felének, azaz 26500.-Ft utalásával válik érvényessé.
Anyagköltség a tábor díján felül elhasznált mennyiség szerint fizetendő (kb: 3-4000Ft)
A tábor lemondásából adódó pénzvisszafizetés a tábor előtti 10 napban már nem lehetséges.
A díszítőelemeket melyek teljesen egyedivé teszik a nemezedet, (kisebb textilek, üvegkavicsok, selyemrostok, gyöngyök, selymek) az oktatás díja tartalmazza.
A táborban az alkotáshoz szükséges eszközök és alapanyagok biztosítva vannak. (gyapjú, gyékény, habfóla, nemezelőtű, spricni, tű, cérna)

Jelentkezésinfo@szaboerzsonemez.hu emailcímen vagy 06-30/299-4753-as telefonszámon